Tarik Gušić i Aldemar Alikavazović prvaci BiH

Proteklog vikenda (28. i 29.12.2019) na olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu, održano je Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju, na kome je sudjelovalo 220 plivača iz Bosne i Hercegovine, Italije i Crne Gore. Plivači Sharksa su ostvarili slijedeče rezultate:

Tarik Gušić je dvostruki državni prvak u apsolutnoj kategoriji u disciplinama 100 i 200 m leđno,a da kompletira kao prvak sve leđne discipline nedostajalo je nekoliko desetiniki te je na 50 m leđno osvojio srebrenu medalju.

Aldemar Alikavazović koji je na ovom takmičenju nastupio kao reprezentativac Crne Gore , novi je državni prvak u disciplini 50 m prsno u apsolutnoj kategoriji,njimu je takodje malo nedostajalo da bude dvostruki prvak,jer mu je prvo mjesto izaklo za nekoliko desetiniki u disciplini 100 metara prsno u kojoj je osvojio Srebrenu medalju.

Lajla Imamović bila je nasa najuspješnija plivačica na ovom Državnom prvenstvu.Lajla je po prvi put postala državna viceprvakinja u apsolutnoj kategoriji u disciplini 200 m prsno.U disciplini 50 m prsno bila je bronzana.

Nejra Voljevica osvojila je bronzanu medalju u disciplini 400 m mješovito

Abdulhadi Velagić plivao je u A finalu svih prijavljenih trka.U finalu discipline 50m prsno zauzeo je 6. mjesto

Hena Pejković zauzela je 5. mjesto u disciplini 800m slobodno