I ove godine među dvije najbolje ekipe na mitingu Samir Ćirak Ćiro 2018 U Tuzli

U subotu 10.11.2017. godine, održan je 23. Međunarodni plivački miting ”Samir Ćirak-Ćiro 2018” u organizaciji P.K.”Zmaj-Alpamm”-Tuzla. Plivalo se u malom (25m) bazenu sa 6 staza i elektronskim mjerenjem vremena. Na mitingu je nastupilo 315 plivača iz 27 klubova. predstavnika 4 zemlje (Mađarske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine). Miting se ove, kao i prošlih godina, nalazi u kalendaru Evropske plivačke federacije (LEN).

Miting, koji se tradicionalno održava kao znak sjećanja a tragično poginulog člana P.K.„Zmaj-Alpamm“ Samira Ćiraka-Ćiru i sve mlade koji su 25. maja 1995. godine poginuli na tuzlanskoj Kapiji, već 23 godine predstavlja jedno od najjačih takmičenja ovog tipa u regionu. Također, miting je jedino plivačko takmičenje koje se održava na području Tuzlanskog kantona.Na takmičenju je nastupilo 27 klubova iz Srbije,Hrvatske,Mađarske i BiH.

Pobjednici memorijalne trke 100 metara delfin su:

Ella Oković – ”Sharks” Sarajevo
i Ajna Jamaković – ”Sharks” Sarajevo

Pehar se dodjeljivao i za ekipni plasman, za tri najuspješnije ekipe, a redosljed je sljedeći:

Plivački klub ”Zmaj – Alpamm” – Tuzla,
Plivački klub ”Sharks” – Sarajevo, i
Plivački Klub ”Olymp” – Banja Luka
Sharksi su nastupili sa 19 takmičara  koji su osvojili ukupno 30 medalja (8 zlatnih, 11 srebrnih i 11 bronzanih medalja) i 3 pehara: za pobjednike memorijalne utrke (2),  i za za ekipni plasman (1), zauzevši 2 mjesto u ukupnom plasmanu.

MEADLJE SU OSVOJILI:Sami Burazerović,Ensar Suljović,Ajna Jamaković,Azra Pobrić,Ajna Jamaković,Mona Jamaković,Ilma Jouara i Ella Oković

REZULTATI TAKMIČENJA – Link

Komentariši